a.s. zaterdag WHIPE-OUT PARTY

×

Het Zwem-ABC

Wij wonen in de buurt van water maar zoeken het water ook graag op in één van de vele zwembaden of recreatieplassen. Daarom vinden wij het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren zwemmen. Ieder die bij ons leert zwemmen wordt opgeleid voor het Zwem-ABC van de Nationale Raad Zwemdiploma’s. Het Zwem-ABC bestaat uit een drietal Nationale Zwemdiploma’s: A is aanleren, B is beter worden, en C is compleet. De zwemdiploma’s A en B zijn waardevolle tussenstapjes, maar wie het zwemdiploma C op zak heeft is een echte vriend van het water geworden. Die kan zich dan goed redden in moderne zwembaden en bij activiteiten in, op en aan het water.

De zwemlessen

In het begin wordt er veel aandacht besteed aan het watervrij maken van de kinderen.
Dit is een belangrijke periode. Hierin wordt de basis gelegd voor het leren zwemmen. Kinderen leren lopen in het water, spetteren, te water gaan en er uit klimmen, draaien van borst naar rug naar borst, onder water kijken en zoeken. Deze zaken zorgen er voor dat kinderen het water leren kennen en zich er prettig in gaan voelen. Veel oefeningen worden in spelvorm aangeboden, omdat dat voor kinderen de beste manier is om iets te leren. Denk dus niet dat het kind alleen maar speelt in het water, ieder spel heeft een bedoeling!

Zwemslagen en nog meer vaardigheden

Bij het Zwem-ABC leren we vier zwemslagen: enkelvoudige rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. Behalve aan de zwemslagen wordt ook aandacht besteed aan allerlei oefeningen in diep water, zoals verschillende manieren van in het water gaan, onder water zwemmen klimmen en klauteren op vlot en kant en naar de bodem gaan.

Zwemveiligheid

Bij het Zwem-ABC ligt een belangrijk accent op het veilig zijn in het water. Al vanaf de eerste zwemlessen wordt hieraan aandacht besteed. Er wordt geoefend met vallen en opstaan, in het water springen en uit het water klimmen. Ook met kleren aan in het water zijn komt regelmatig tijdens de lessen aan de orde.

Een kind dat het zwemdiploma C heeft gehaald, heeft een paspoort voor een leven lang zwem- en watersportplezier. Het kind is vaardig en veilig om deel te nemen aan zwemsporten, zeilen, surfen, snorkelen ect.

Tarieven voor Zwemlessen B-diploma

Zwemlessen
Prijs
Inschrijfgeld zwemles
€ 12,75
Zwemleskaart (1x per week, 45 min., 4 weken geldig)
€ 34,-
Privé zwemles (max. 3 pers., 30 minuten, 6 lessen)
€ 150,95
Privé zwemles (30 min, 6 lessen)
€ 195,85
Proef- en diplomazwemmen
€ 5,10
Zwemdiploma kosten
€ 12,75
Snorkelles (4 weken geldig)
€ 34,-
Teddybeerzwemmen (12 lessen, 4 maanden geldig)
€ 63,25
Puppyzwemmen (12 lessen, 4 maanden geldig)
€ 63,25
Losse zwemles (beperkt mogelijk)
€ 11,55
Diversen
Prijs
Kinderpartijen
€ 11,00 p.p.(incl. entree)
Statiegeld paskaart
€ 6,80
Nieuwe kaart bij verlies
€ 6,80
Badschoenen/-slofjes
€ 0,30
Zwemvleugeltjes
Op aanvraag
Herinneringstegel zwemdiploma
€ 12,50
Medailles Zwem ABC
€ 8,50
Snorkel materiaal
Op aanvraag
Terras bezoek
Gratis
Kledingkluisjes
Gratis

 

Schema

Dag
Tijd
Bad
Maandag
16:45 - 17:30 uur
doelgroepenbad
Dinsdag
16:45 - 17:30 uur
doelgroepenbad
Woensdag
14:00 - 14:45 uur
doelgroepenbad
Donderdag
16:45 - 17:30 uur
doelgroepenbad
Donderdag
07:15 - 08:00 uur
doelgroepenbad
Vrijdag
16:00 - 16:45 uur
doelgroepenbad
Zaterdag
10:30 - 11:15 uur
doelgroepenbad