a.s. zaterdag WHIPE-OUT PARTY

×

Zelfstandig zwembad

In het zwem- en recreatiebad De Kulk kan iedereen zich volledig op zijn eigen manier ontspannen. Voor de echte wedstrijdzwemmer is er een 25-meter wedstrijdbad en een 25-meter bad met beweegbare bodem. Kom je puur voor de pret, dan is er ook nog een recreatiebad. Compleet met 45 meter lange glijbaan, wild waterbaan en een bruisend watergordijn.

Zelfs aan de allerkleinsten zullen zich hier uitstekend vermaken. Voor hen is er zowel binnen als buiten een veilig peuter speelbad. U heeft geen kind meer aan ze. De Kulk biedt ook nog volop andere mogelijkheden om te ontspannen, waaronder een whirlpool of het bubbelende bruisbad.

De geschiedenis

Zwem- en recreatiebad de Kulk is in de plaats gekomen van het Holy-bad en het Kolpa-bad. Beide zwembaden voldeden niet meer aan de sporttechnische-, wettelijke- en recreatieve eisen. In 1993 besloot de gemeenteraad dan ook om een nieuw modern en energiezuinig en duurzaam zwembad te laten bouwen. Het resultaat mag er wezen.  Het moderne zwembad heeft veel recreatieve mogelijkheden (glijbaan, watergordijn, jetstream, bubbelbad etc) en heeft dankzij de aanwezigheid van 3 bassins ruime openstellingstijden. Niet onbelangrijk ook is dat er maar liefst zo’n 50 % energie wordt bespaard t.o.v. conventioneel gebouwde zwembaden van dezelfde grootte. Kortom een zwembad waarop de Vlaardinger trots kan zijn.