Zwemlessen

Wij wonen in de buurt van water, maar zoeken het water ook graag op in één van de vele zwembaden of recreatieplassen. Mede daardoor is het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren zwemmen.

Wij leiden uw kind op voor de A, B en C-diploma's van de internationale STA-ENVOZ. Met deze diplomalijn zorgen wij ervoor dat uw kind zo veilig en vaardig mogelijk is rond het water. De diploma eisen kunt u terugvinden op Envoz.nl

In het begin wordt veel aandacht besteed aan de watergewenning.
Dit is een belangrijke periode. Hierin wordt de basis gelegd voor het leren zwemmen. Kinderen leren lopen in het water, opstaan, spetteren, te water gaan en eruit klimmen, draaien van borst naar rug en terug, onder water kijken en zoeken. Deze zaken zorgen ervoor dat kinderen het water leren kennen en zich er prettig in gaan voelen. Veel oefeningen worden in spelvorm aangeboden, daar dit voor kinderen de leukste manier is om iets te leren.

Zwemslagen en vaardigheden                                                                                                                                  Bij het Zwem-ABC leren we vier zwemslagen: Schoolslag, enkelvoudige rugslag, borstcrawl en rugcrawl. Naast de zwemslagen wordt ook aandacht besteed aan allerlei vaardigheden in diep water, zoals; gekleed zwemmen, op verschillende wijzen te water gaan, onderwater zwemmen, klimmen en klauteren en naar de bodem duiken.

Na het voltooien van de Zwem-ABC opleiding is het mogelijk om een opleiding te volgen voor de zwemvaardigheidsdiploma’s 1, 2 en 3. Er worden nog twee nieuwe zwemslagen aangeleerd, nl: Samengestelde rugslag en vlinderslag. Vaardigheden worden verder uitgediept en verbreed, zoals; pionnen opduiken, polocrawl, balgooien en start-en keerpunttechnieken.


De lessen worden klassikaal gegeven, maar er wordt duidelijk onderscheid gemaakt in het niveau van de individuele leerling. Door te differentiëren in de aangeboden lesstof krijgen kinderen de mogelijkheid op hun eigen niveau te oefenen. Tijdens de zwemlessen wordt gebruik gemaakt van verschillende les-technieken en materialen.

Tevens hebben we zwemlessen voor:

De allerkleinsten Klik hier voor meer informatie
Volwassenen Klik hier voor meer informatie
Dames Klik hier voor meer informatie

 

 

Klik hier om naar mijn.dekulk.nl te gaan voor aanmelden en inschrijven zwemlessen.